Coach & Care is aangesloten bij:

Nederlandse Orde van BeroepscoachesThe European Association for Psychotherapy

The European Association for Gestalt Therapy

 

 
 
NVAGT 
 

Loopbaanbegeleiding: ‘Met hulp je eigen keuzes maken’


Loopbaanbegeleiding is het begeleiden van mensen die inzicht willen krijgen in zaken betreffende hun werk of hun carrière. Vroeger gebeurde dit vaak pas bij problemen, tegenwoordig gaat het meestal om preventieve of proactieve hulp.
Werk is een belangrijk onderdeel van je leven. Maar misschien staat je werkplek je tegen. Of je komt niet vooruit terwijl je dat wel wilt en denkt te kunnen. Een loopbaan is steeds meer een constant veranderend, levenslang proces. Werknemers stellen zich veel vaker dan vroeger de vraag: "Is deze baan wel wat ik echt wil?" Ze zijn soms niet tevreden met hun huidige werksituatie, maar weten niet precies wat ze dan wel willen. Loopbaanbegeleiding helpt mensen deze vragen op te lossen door ze te begeleiden bij hun persoonlijke zoektocht naar hun drijfveren, talenten en bezieling.
Een loopbaanbegeider vertelt je niet wat je moet doen, maar helpt je bij het maken van je eigen keuzes. Hij dwingt je na te denken over jezelf en zichtbaar te worden als de authentieke persoon die je werkelijk bent. Het wil ervoor zorgen dat mensen een voor hun ideale werkplek kunnen vinden, en daar optimaal kunnen functioneren.
Loopbaanbegeleiding is wat anders dan coaching. Loopbaanbegeleiding is erop gericht om te onderzoeken welke baan of functie het meest geschikt is voor jou. Hierbij kun je denken aan huiswerkopdrachten, netwerkgesprekken, testen, etc. Coaching is een vorm van begeleiding die gericht is op je functioneren binnen je werk en/of priveleven.
   
 
 
 
 
Jutfaseweg 251 (woonschip)
3522 HS Utrecht
Mob: 06-44838912 of 06 53124069
 
 

KvK-nummer Isis 30265197 KvK-nummer Limes 30271795